Artistul poate fi descurajat de critica sau de indiferenţa celei mai desăvârşite nulităţi. Pentru a-şi contura forma are neaparat nevoie de caldură aprobării şi aprecierii, ba chiar de strălucirea admiraţiei. Când o epocă e săracă în opere de valoare, vinovat e publicul, nu artiştii.


joi, 4 martie 2010

RESTAURARE-CONSERVARE


Fiecare icoană se leagă de un prototip liturgic şi artistic foarte îndepărtat în vreme, cu alte cuvinte, icoana constituie un document dintre cele mai importante, care dincolo de valoarea artistică, prin conţinutul ei creează valorii istorice rezultând tehnica de execuţie, şcolile şi mediile de artă, din care provine.


Icoana maicii Domnului cu ferecatură sec XIX


























INTERVENTII DE RESTAURARE Icona Răstignirea Domnului în patru scene, de origine lipovenescă aparţine sec al XVIII




































Un comentariu:

  1. Ultima e lucrarea de licenţă, a durat ceva, cam un an de zile.În general o lucare de genul asta durează mai mult de un an, depinde de cât de ,,agresat" e bunul de patrimoniu. Acesta e precum un pacient sensibil adus în laborator, se fac investigaţii, se descoperă diagnosticul şi se supune la un tratament adecvat fiecărei probleme.
    Restaurarea e o meserie foarte frumoasă, cere migală, răbdare şi mult devotament,implică multe etape foarte interesante, ce la final dezvelesc bunul de patrimoniu de voalul de umbră adunat de secole. Se scot la lumină: desenul, culoarea, simboluri ce conturează istoria, de aceea se merită pe deplin conservarea şi nu aruncarea în umbra trecutului, valorile culturale, iar frumosul unei epoci să devină etern.

    RăspundețiȘtergere

ASTEPT INTREBARI ...OFER RASPUNSURI